IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδήσεις απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΡΧΕΙΟ

Επίτιμοι με 8.500 ευρώ οι Κουρουμπλής και Τσιρώνης! Πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά... κάνεις τη δουλειά σου
Ξ Ξ₯Ξ‘Ξ“ΞŸΞ£ 14.07.17

Προκλητική σε καιρό οικονομικής κρίσης χαρακτήρισε την φιέστα που διοργανώνει ο δήμαρχος Πύργου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Τάκης Αντωνακόπουλος.  Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος θα ανακηρύξει επίτιμους δημότες τους υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή και Γιάννη Τσιρώνη, το Σάββατο το απόγευμα στο Λάτσειο, ξοδεύοντας 8.500 ευρώ. «Ο δήμαρχος μετά την κακουργηματική δικαστική δίωξη, μετά τον καταλογισμό που του έκανε το Ελεγκτικό Συνέδριο 500.000 ευρώ, μετά την κλήση σε απολογία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για παραβάσεις στην εργατική νομοθεσία σε υπαλλήλους του δήμου και την ποινική παραπομπή της υπόθεσης από τον ΣΕΠΕ, αποφάσισε να κάνει μια επικοινωνιακή φιέστα», αναφέρει ο κ. Αντωνακόπουλος και τονίζει ότι σε καιρό οικονομικής κρίσης ξοδεύει για πανηγύρια 8.500 ευρώ, ενώ οι πολίτες στον Πύργο πεινάνε.  Οι δύο υπουργοί έρχονται στον Πύργο, ενώ την ίδια ώρα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος στην Ηλεία καταγγέλλει τον δήμαρχο, με αφορμή και την πρόσφατη άρνηση του, να μοιράσει στους άπορους τα τρόφιμα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ακόμα ότι η βράβευση των δύο υπουργών από τον δήμαρχο Πύργου, με το πρόσχημα της επίλυσης του προβλήματος με τα σκουπίδια, είναι ανούσια, καθώς το πρόβλημα μετακυλήθηκε στην Τριανταφυλλιά και ο ΧΥΤΥ μετατράπηκε σε ΧΥΤΑ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ο χώρος αναμένεται να κορεστεί σε 1 έτος. «Για ποια λύση μιλάμε. Ο χώρος υπολειμμάτων στην Τριανταφυλλιά, μετατράπηκε σε ΧΥΤΑ.  Εφαρμόζουμε ακόμα την ενδιάμεση της ενδιάμεσης λύσης. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στον χώρο για να διαπιστώσουμε τον τρόπο διαχείρισης. Η περιοχή θα έχει κορεστεί τον επόμενο χρόνο και ακόμα λύση για τα σκουπίδια δεν θα υπάρχει», ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος. Αναλυτικά η ανακοίνωση:   Η υπερβολή σκοτώνει την αλήθεια

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 Η παράταξή μας συνεπής στις αρχές της και στις απόψεις της δεν συμμετέχει στις κοσμοπολίτικες εκδηλώσεις του Δημάρχου με τιμώμενο πρόσωπο εσάς.

 Αρχικά πρέπει να γνωρίζεται ότι στην συζήτηση συνεδρίασης (προ μηνών) του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης που αφορούσε την συγκεκριμένη εκδήλωση, σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε διαφωνήσει, θεωρώντας υπερβολή τουλάχιστον μια τέτοια εκδήλωση.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την έγκριση δαπάνης 10.000ευρώ για έξοδα της εκδήλωσης, ελάχιστοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης συμφώνησαν.

Είναι ιδιαίτερα προκλητικό για τους πολίτες του Πύργου, ο Κος Λιατσής ως Δήμαρχος, να αρνείται να διανείμει την επισιτιστική ,ανθρωπιστική βοήθεια στους πολίτες, που απέστειλε η Κυβέρνηση πρόσφατα και παράλληλα να επιβαρύνει τον Δήμο με 10.000ευρώ για προσωπικές δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά με την άρνηση του να διανείμει την επισιτιστική βοήθεια ,η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηλείας είχε εκδώσει σκληρή ανακοίνωση.

 Όσον αφορά τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα γύρω από την υπόθεση της αποκομιδής των σωρευμένων στερεών απορριμμάτων, από τους αστικούς χώρους του Δήμου Πύργου, αυτά έχουν ως εξής:

Ο Κος Λιατσής εξελέγη Δήμαρχος μέσα από ανίερες συμμαχίες της β’ Κυριακής των εκλογών, με ελάχιστη διαφορά από την παράταξή μας.

Κεντρικό του προεκλογικό σύνθημα ήταν η διάθεση εκ μέρους του της εύκολης οριστικής λύσης του προβλήματος των στερεών απορριμμάτων.

 Είχε την «λύση στο τσεπάκι» βάσει του  προεκλογικού του λόγου  καταγεγραμμένο  στα τοπικά ΜΜΕ και επαληθευμένο από όλους τους πολίτες που άκουσαν τον προεκλογικό του λόγο.

 Εκλεγόμενος ο Κος Λιατσής, έκανε ότι μπορούσε ώστε να μην υπάρξει προσωρινή λύση του προβλήματος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Ηλείας είχαν βρει μια κάποια υλοποιήσιμη λύση.

Εσείς,

Κε Υπουργέ,όταν πήγατε στην περιοχή «Τριανταφυλλιά» μεταξύ Αμαλιάδας και Πύργου, ενημερωθήκατε ότι εκεί λειτουργούσε παράνομα δεματοποιητής, που επεξεργαζόταν αποθηκεύοντας τα στερεά απορρίμματα του Δήμου Ηλιδας,αλλά και άλλων Δήμων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου,αρχές του 2015,μετά από επιμονή μας,έλαβε σχεδόν ομόφωνα απόφαση,για δεματοποίηση των αποριμμάτων,στην περιοχή Κονιδείκα,όπου δεματοποιούσε και ο Δήμος Ηλιδας.

Ο Κος Λιατσής στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο έκανε ότι μπορούσε,ώστε να τινάξει αυτήν την προοπτική.

Έτσι ουσιαστικά ο Πύργος είχε κατακλειστεί από σωρευμένα, υπό σήψη,στερεά απορρίμματα πάνω από 2 χρόνια.Η επιβάρυνση της δημόσιας υγείας,σύμφωνα με πορίσματα αρμοδίων υπηρεσιών ήταν τραγική.

Η δυσφήμιση της περιοχής(κυρίως το λιμάνι Κατακόλου),είναι δυσβάσταχτη.

Χαρακτηριστικό γεγονός, η «παγκόσμια προβολή» της έλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας μέσα από τον Πύργο των «σκουπιδιών».

 Η ρύπανση που έχει συντελεσθεί είναι μη αντιμετωπίσιμη,αφού αστικός και υπαίθριος χώρος της πόλης και των χωριών βρίθουν από υπολλείμματα μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Το κόστος της ετεροχρονισμένης κάθε φορά μεταφοράς των υπό σήψη ευρισκομένων απορριμμάτων,έφτασε τα 2.000.000ευρώ,από τα υπάρχοντα έσοδα του Δήμου.

Οι εργολαβίες όλες ανατέθησαν «απευθείας» από την Δημοτική Αρχή.

 Ενώ υπήρχε η λύση,η αποδεκτή και από εσάς αφού δεν διαφωνήσατε με την δεματοποίηση  στα Κονιδέικα,ο Δήμαρχος Πύργου προτίμησε την ομηρία των πολιτών και την εκτίναξη του κόστους.

Να τονιστεί ότι ο δεματοποιητής που διαθέτει ο Δήμος Πύργου,μπορούσε να λειτουργήσει νόμιμα στην περιοχή Κονιδέικα μεταξύ Πύργου-Αμαλιάδας.

Παράλληλα αυτά τα δύο χρόνια (2015,2016), ο Φορέας Διαχείρησης Στερεών απορριμάτων Ηλείας ΦΟΔΣΑ,προωθούσε την υλοποίηση της ενδιάμεσης και οριστικής λύσης,όπως αυτή  είχε συμφωνηθεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.

 Μάλιστα το χρονικό πλάνο είχε ξεπεραστεί αρκετές φορές.

Ταυτόχρονα η κοινωνία του Πύργου,άρχισε να αντιδρά,να εξεγείρετε για την ορατή πλέον καταστροφική για την πόλη συμπεριφορά του Δημάρχου.

Σ αυτό το χρονικό σημείο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κος Σκουρλέτης υπογράφει τη έγκριση περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας μιας πρόχειρης προσωρινής λύσης,η οποία χάριν νεολογισμού ονομάστηκε «ενδιάμεση της ενδιάμεσης λύσης».

 Η λύση αυτή αφορά σχεδόν όλους τους δήμους της Ηλείας και φιλοξενείται στην Τριανταφυλλιά στον χώρο όπου σύμφωνα με την ρητή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού του Κου Τσίπρα κατά την τελευταί α επισκεψή του στην Αμαλιάδα,θα λειτουργήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων το οποίο θα κατασκευαστεί με διαδικασία Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα ΣΔΙΤ!

 Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση η σωστή απόφαση των αυτοδιοικητικών της Ηλείας σε προηγούμενα χρόνια.

Ουσιαστικά Κύριε Υπουργέ,ο Κος Σκουρλέτης πήρε την απόφαση να μετατραπεί ο ΧΥΤΥ σε ΧΥΤΑ ,οριακά κινούμενος σχετικά με τους κανονισμούς.

 Εσείς ,

με απόφασής σας εγκρίνατε πίστωση 500.000ευρώ σε βάρος των χρηματοδοτήσεων του Δήμου Πύργου,για την αγορά μεταχειρισμένου μηχανήματος από την Γερμανία,μέσω του οποίου γίνεται η ανακύκλωση,την οποία για να την δούμε πρέπει έγκαιρα να κάνουμε αίτηση στον φορέα ΦΟΔΣΑ,να εξετάσει το αίτημά μας ,να αποφανθεί …. αλήθεια γιατί τέτοια μυστικότητα?

Πολλά γίνονται αντιληπτά αν διαβάσει κάποιος πρακτικά συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ήλιδας, όπου πολίτης εργαζόμενος στην ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει αυτή την εργολαβία στα Κονιδέικα καταγγέλει σημεία και τέρατα

Έτσι λοιπόν ουδεμία σχέση έχει με τα πραγματικά περιστατικά η αναγορεύσή σας εκ μέρους του Δημάρχου ως ισότιμου του πολιούχου της πόλης μας  «Αγ.Χαραλάμπους»  ο οποίος έσωσε την πόλη μας από λοιμό.

 Τον Δήμαρχο σώσατε από τα τραγικά αδιέξοδά του,αφού πρώτα ανεχτήκατε και μετά πληρώσατε την άγονη ,αντιδραστική και αντιπολιτευτική προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στάση του.

 Να σας υπενθυμίσω ότι επί δύο θητείες ο προηγούμενοςΔήμαρχος Πύργου, ήταν ο Δικηγόρος Μάκης Παρασκευόπουλος ,γνωστός για τους αγώνες του κατά της Χούντας.

 Η εκδήλωση περί δήθεν τιμής στο πρόσωπό σας γίνεται για επικοινωνιακές και άλλες ανάγκες του Δημάρχου που τελεί ελεγχόμενος και κατηγορούμενος σε υπο εξέλιξη διαδιακασίες από Δικαστικές Ελεγκτικές και Διοικητικές Αρχές της χώρας.

Κύριε Υπουργέ επί της Ναυτιλίας, έχετε την δυνατότητα να καταγραφείτε στο συλλογικό υποσυνείδητο των πολιτών της περιοχής μας προβαίνοντας σε μια πράξη που υπαγορεύτεται από τα φυσικά, οικονομικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής.

 Το λιμάνι Κατακόλου,τρίτο λιμάνι κρουαζιέρας Πανελλαδικά, το Κατάκολο γενέτειρα του μεγιστάνα της Ναυτιλίας Γιάννη Λάτση, η γειτνίαση της Αρχαίας Ολυμπίας ,ο Πύργος Διοικητικό Κέντρο της περιοχής με κτίρια και υποδομές, όλα αυτά υποδεικνύουν την ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ή Σχολής Στελεχών Κρουαζιέρας με έδρα το Κατάκολο. Πολλοί φορείς στηρίζουν την πρόταση. Μια τέτοια απόφαση χρειάζεται η περιοχή μας.

 Η χρυσόσκονη της υστερόβουλης και επιτηδευμένης από τον Δήμαρχο εκδήλωσης, της αντικειμενικά υπερβολικής και οικονομικά ακριβής για τις εποχές που ζούμε φιέστας δεν ταιριάζει σε εσάς και δεν την χρειάζεστε.

Εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο στην Ηλεία και είναι επίκαιρο ιδιαίτερα στις μέρες μες ότι «οι καιροί είναι πονηροί»


επιστροφή
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

’ρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ