IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδήσεις απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΡΧΕΙΟ

«Ο δήμαρχος ταυτίζει το προσωπικό του συμφέρον με του δήμου - Η αντιπολίτευση να αναδείξει το σοβαρό αυτό θέμα και όχι να σιωπά»
Ξ Ξ₯Ξ‘Ξ“ΞŸΞ£ 17.03.17

Παρασκήνιο πίσω από την κακουργηματική δίωξη του δημάρχου Πύργου, καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάκης Αντωνακόπουλος. Την Πέμπτη το πρωί, μια μέρα μετά την αναβολή της δίκης του δημάρχου στην Πάτρα,  παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στην οποία καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ορίσει δικηγόρο για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του δήμου Πύργου, ο οποίος σύμφωνα με την αυτεπάγγελτη δίωξη του Συμβουλίων Εφετών Πάτρας, από τις ενέργειες του κ. Λιατσή έχει ζημιωθεί κατά 750.000 ευρώ. «Ο δήμαρχος ταυτίζει το προσωπικό του συμφέρον με του δήμου. Πρέπει η αντιπολίτευση να αναδείξει το σοβαρό αυτό θέμα και όχι να σιωπά», αναφέρει ο κ. Αντωνακόπουλος. Παράλληλα αναρωτιέται για ποιο λόγο ο τοπικός επίτροπος δεν έχει προχωρήσει ακόμα στον καταλογισμό των 750.000 ευρώ προς τον κ. Λιατσή, σύμφωνα με την εντολή που εστάλη από την Αθήνα, από τον Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τα γραφεία του Επιτρόπου στον Πύργο, η προθεσμία που είχε λάβει ο δήμαρχος για να καταθέσει τις απόψεις του έληξε την Πέμπτη το μεσημέρι, χωρίς ο κ. Λιατσής να έχει απαντήσει. «Αναμένουμε στο εξής τις ενέργειες του επιτρόπου», ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος, ενώ άσκησε κριτική και σε ΜΜΕ της Ηλείας που έχουν συμπαραταχθεί με την διαπλοκή και την αδιαφάνεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ,ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Βασική, καταστατική Καλλικρατική  υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου είναι η προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Η επίδειξη αμέλειας ή δόλου σχετικά με αυτήν την υποχρέωση συνιστά αδίκημα «παράβασης καθήκοντος και απιστίας».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ,όπου κατηγορούμενος είναι ο Κος Λιατσής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του συμβουλίου Εφετών,ο ίδιος ο Κος Λιατσής με την ιδιότητα του Δημάρχου το 2006,ζημίωσε τον Δήμο Πύργου 750.000ευρώ.

Περιληπτικά, μέσω αυτεπιστασίας προεκλογικά το 2006, ενώ σύμφωνα με την μελέτη των έργων έπρεπε να εκτελέσει συγκεκριμένα έργα(συνολικής χρήσης σκυροδέματος 8.500 κυβικά),και με συγκεκριμένους εργαζόμενους, εν τούτοις το έργο που παρελήφθη αρμοδίως και επιμετρήθηκε από νόμιμα-οριζόμενη επιτροπή ήταν ελάχιστο.

Επί πλέον οι προσλήψεις ήταν απείρως περισσότερες από τις προβλεπόμενες μέσω μελετών.

ΑΠΕΛΥΘΗΣΑΝ  όλοι την  επόμενη των εκλογών. Είχαν δε  προσληφθεί για οικοδομικές εργασίες  πάνω από  60  γυναίκες!!!!!!!!!??

 Η Δικαστική Αρχή και ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένοι να ορίσουν Παράσταση Πολιτικής Αγωγής για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου (750.000ευρώ).

Έχουμε εγγράφως δυο φορές ζητήσει εξηγήσεις. Δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Θέσαμε το θέμα πρόσφατα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, αρμόδια για ορισμό νομικής στήριξης.

Η δημοτική πλειοψηφία αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα.

Έχουμε αρμοδίως και εγγράφως ενημερώσει την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης ,τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας και τις Δικαστικές Αρχές.

Προτείνουμε τον ορισμό παράστασης πολιτικής αγωγής μετά από πρόταση του δικηγορικού συλλόγου σχετικά με την επιλογή Δικηγόρου.

Επίσης, διαπιστώνουμε την υποκριτική στάση του Δημάρχου όταν δηλώνει ότι δεν μπορεί να υποπέσει σε παράβαση καθήκοντος και να μην επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα σε όλους τους επαγγελματίες του Πύργου ,ενώ για την δική του περίπτωση ταυτίζει τα προσωπικά του συμφέροντα με τα συμφέροντα του Δήμου και αρνείται να ορίσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Καλούμε την αντιπολίτευση μέσω έγγραφης πρόσκλησης να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Δηλαδή δεν υπάρχει θέμα προστασίας Δημόσιας Περιουσίας?

Κακώς διώκεται ο Κος Λιατσής?

Αρκετοί από την αντιπολίτευση ήταν στελέχη της παράταξης Παρασκευόπουλου και συμμετείχαν και ενέκριναν =πολιτικά αυτού του αγώνα για την Διαφάνεια.

Σήμερα γιατί σιωπούν?

Ο Γενικός Επίτροπος αποδέχθηκε και επικύρωσε το πόρισμα των Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών που έκαναν τον έλεγχο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Εμείς απευθυνόμαστε γραπτώς και επώνυμα στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, στον Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ,στον Εισαγγελέα Εφετών Πάτρας.

Η ΔΙΚΗ θα γίνει ΔΙΚΑΙΗ ,προστατεύοντας τα συμφέροντα του Δήμου, των Δημοτών ,της πόλης.

750.000ευρώ είναι πολλά τα «λεφτά».

O Δήμαρχος Πύργου εδώ και δυο χρόνια έχει εγκαταλείψει την πόλη και ασχολείται μόνο με τις Δικαστικές του περιπέτειες.

Κινητοποιείται μόνο για την δικαστική του άμυνα και υπεράσπιση.

Όπως χθες στην Πάτρα με αυτοκίνητα  του Δήμου μετέφερε δικηγόρους και μάρτυρες για να υπερασπίσει τον εαυτό του.

Εάν το έκανε αυτό και για υποθέσεις του Δήμου τότε θα ήταν ο Δήμος σε καλύτερη κατάσταση.

                                             Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΣΑ»

                                                   ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ


επιστροφή
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

’ρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ