IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδήσεις απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΡΧΕΙΟ

Συνάντηση-σύσκεψη για τα θέματα υποδομών στο νομό Ηλείας με τον ΓΓ Υποδομών Γεώργιο Δέδε
ΗΛΕΙΑ, 16.02.17

Ενημερωτική συνάντηση-σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε χθες 14/02/2017, με πρωτοβουλία της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, με τον ΓΓ Υποδομών Γεώργιο Δέδε για θέματα που αφορούν το Νομό Ηλείας όπως το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, η βελτίωση του οδικού δικτύου συνολικά, η εκπόνηση μελετών για τον εκσυγχρονισμό των φραγμάτων, η εξίσωση της αποζημίωσης των πληγέντων από κατολισθήσεις όπως ισχύει για σεισμούς, το σιδηροδρομικό δίκτυο κ.α.. Η κ. Σαλτάρη ανέφερε στο IONION FM, ότι η Ολύμπια Οδός στο κομμάτι Πάτρα – Πύργος είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου και αναμένεται πιθανότατα το καλοκαίρι να κατατεθεί ο φάκελος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα να κατασκευαστεί σε 5 χρόνια. Για τους δασικούς χάρτες ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αποσυρθούν.

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά στην αναγκαιότητα υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής στο Νομό ώστε να τεθούν στέρεες βάσεις για την αναπτυξιακή προοπτική σε όλους τους κλάδους της οικονομίας που αφορούν καίρια το Νομό όπως ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, οι μεταφορές  αλλά και για να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο σε εθνικό και επαρχιακό επίπεδο ώστε να στηριχθεί περαιτέρω η ασφάλεια των πολιτών. Υπό αυτό το πρίσμα συζητήθηκαν και όλα τα επιμέρους θέματα.

Για το Πάτρα – Πύργος ο ΓΓ Υποδομών σημείωσε ότι είναι γνωστό ότι πρόσφατα υπογράφηκε η προκήρυξη για την 5η δημοπράτηση, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί σε 60 μέρες και ως εκ τούτου θα έχει δημοπρατηθεί το 75% του προϋπολογισμού του έργου (475.000.000 εκατ. €). Κατά συνέπεια θα ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις ώστε ο φάκελος μεγάλου έργου (ο οποίος θα είναι έτοιμος σε εκείνη τη φάση) να σταλεί κατευθείαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση και υπάρχει η βεβαιότητα για θετική απόφαση. Εφόσον είναι αποκλειστικά δημόσιο έργο (χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) δεν υφίσταται πρόβλημα στην αναλογία κόστους-οφέλους.  Η καθυστέρηση που καταγράφηκε στην 4η δημοπράτηση οφείλεται στην απουσία εκπροσώπου του ΤΕΕ που οδηγούσε σε ελλειμματική επιτροπή, κάτι το οποίο δεν έπρεπε να συμβεί σε καμία περίπτωση. Αυτή η ακύρωση τουλάχιστον αξιοποιήθηκε από το Υπουργείο ως ευκαιρία ώστε οι επόμενες δημοπρατήσεις να γίνουν με το νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις. Συνεπώς ανοίγει ο δρόμος σύντομα για την συμβασιοποίηση του έργου. Μετά από την συμβασιοποίηση το έργο συνολικά υπολογίζεται να αποπερατωθεί σε 5 χρόνια. Το έργο θα παραδίδεται για χρήση ανά τμήμα ανάλογα με την πορεία του καθενός. Η θεσμική διασφάλιση των δημοπρατήσεων έχει μπει σε πρώτη προτεραιότητα από το Υπουργείο.

Για  την επικινδυνότητα του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και Πύργος - Καλό Νερό, θέμα το οποίο είχε επισημάνει η βουλευτής στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και πως θα μπορούσαν να παρθούν κάποια μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, ο ΓΓ ενημέρωσε ότι για το υφιστάμενο τμήμα  Πάτρα-Πύργος και μέχρι να αποπερατωθεί το νέο εθνικό οδικό δίκτυο εξετάζονται και αξιολογούνται τα πιο επικίνδυνα σημεία του δρόμου, ώστε να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις.

Με την αναθεώρηση των μεγάλων έργων που έγινε στη Βουλή ο ανάδοχος  («Μορέας»)  ανέλαβε να εκπονήσει τις μελέτες αφ’ενός για  το τμήμα “Καλαμάτα-Ριζόμυλος”, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και  αφ’ ετέρου για το τμήμα “Καλό Νερό-Τσακώνα” οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Μαρτίου.

Για το τμήμα “Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία” έχει δοθεί εντολή επίσπευσης της μελέτης καθώς είναι τμήμα του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Για την αποκατάσταση μέρους του οδικού δικτύου μετά τις πρόσφατες ζημιές από φυσικές καταστροφές έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο η διάθεση 450.000 ευρώ που αφορούν το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δ. Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Επίσης σημείωσε ότι έχει ήδη εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση του οδικού δικτύου που εξυπηρετεί την ενδιάμεση λύση και τον ΧΥΤΥ  στην Τριανταφυλλιά.

Για τα φράγματα Αλφειού και Πηνειού: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ζήτησε να γίνει σύμπραξη με το Υπουργείο Υποδομών με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας του φράγματος Πηνειού (θυροφράγματα). Το Υπουργείο προχώρησε στην ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 του έργου “Επισκευή αποκατάσταση λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού φράγματος Πηνειού Ηλείας”, προϋπολογισμού 1.700.000 €. Το έργο θα το υλοποιήσει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Η μελέτη του έργου είναι ήδη έτοιμη. Το έργο στο σύνολό του θα κοστίσει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ και το υπόλοιπο τμήμα θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας.

 Επειδή είναι επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστούν τα φράγματα Αλφειού και Πηνειού λόγω παλαιότητας, το Υπουργείο έχει τη βούληση να εκπονήσει  δύο μελέτες, μία για το κάθε ένα. Στόχος είναι η ασφαλής λειτουργία καθώς και η τουριστική εκμετάλλευση των φραγμάτων, όπως για παράδειγμα γίνεται στη λίμνη Πλαστήρα, ώστε τα φράγματα να είναι και βιώσιμα. Για να υλοποιηθεί αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει Φορέας Διαχείρισης, όπως ορίζουν και οι σχετικοί κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτό το πνεύμα έχει ήδη δημιουργηθεί Κανονισμός Φραγμάτων και με Κοινή Υπουργική Απόφαση πέντε Υπουργών θα δρομολογηθεί σύντομα ο ως άνω σχεδιασμός. Τα 2 αυτά έργα θεωρούνται εθνικής σημασίας και γι αυτό είναι και αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο θα συντάξει τις μελέτες ώστε να ενταχθούν για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017. Βούληση του Υπουργείου είναι τα φράγματα να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης να δημιουργηθούν λιμνοδεξαμενές για τις αρδευτικές ανάγκες των κατοίκων (ενδεικτικά στην Καρυά). Για αντίστοιχα επιπέδου έργα εθνικής σημασίας απαιτούνται τουλάχιστον δύο με δυόμισι χρόνια. Συγκεκριμένα ένας χρόνος για τα περιβαλλοντικά και ένας χρόνος για την δημοπρασία.

Για τον Δυτικό Σιδηροδρομικό Άξονα (Πάτρα-Καλαμάτα) έχει αναρτηθεί πλέον η χρηματοδότηση του έργου στο portal του “Επενδυτικού Σχεδίου" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γνωστό ως «πακέτο Γιούνκερ».  Ό,τι απαιτείτο από μεριάς του Υπουργείου Υποδομών έχει υλοποιηθεί και έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες.

Τέλος για το θέμα της πρωτοβουλίας του Υπουργείου ώστε να ισχύσει η ίδια αποζημίωση για ακίνητα που έχουν πληγεί από κατολισθήσεις και πυρκαγιές όπως ισχύει για τους σεισμούς, ο ΓΓ δεσμεύτηκε ότι περίπου σε ένα μήνα θα βγει το πλαίσιο για την οριοθέτηση των περιοχών που έχουν υποστεί κατολισθήσεις για να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία.


επιστροφή
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ