IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ! ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ
10.04.19

Γράφει ο Άρης Καλογεράκης, συνεργάτης της εκπομπής Materiale Sportivo

Την Τρίτη 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για  την "Ειρηνοδρομία" στην αίθουσα  "ΑΝΤΛΑΝΤΙΚ" του Ξενοδοχείου  Athens Plaza Hotel στο Σύνταγμα, η οποία συνδυάζει τον αθλητισμό με την ιστορική μνήμη για τον αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ειρήνης Αλέκο Παναγούλη, στον οποίο έχουν αφιερωθεί οι παράλληλες εκδηλώσεις του αγώνα  δρόμου, προς αρωγή των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια του Συλλόγου Φλόγα.

Το IONION FM είναι ένας από τους μεγάλους χορηγούς του συγκεκριμένου γεγονότος, του οποίου η εμπλοκή προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών δρομέων από την Δυτική Ελλάδα, που ελπίζουμε να επαναληφθεί και φέτος.

Αρχικά η εκδήλωση ξεκίνησε με το promo spot της "Ειρηνοδρομίας 2019"

Στην πορεία μίλησαν η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιπεριφερειαρχης Αττικής Χρήστος Καπάταης, ο κ. Σπήλιος Διαβολίτσης Αντιδήμαρχος ποιότητας Ζωής στο Δήμο Αγίο Δημητρίου, η κ. Καρδαρα  από το συλλόγο ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ,  ο κ. Κώστας Γκελαούζος ημιμαραθονοδρόμος και η κ. Ανθή Κυριακοπούλου νικήτρια των 5χμ του αυθεντικού Μαραθωνίου. 

 

Μαρία Ανδρούτσου (Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου):
Ευχαριστώ θερμά το κύριο Παπαποστόλου και τον Σύνδεσμο Ελλήνων γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) για την εμπλοκή τους ως προς το αθλητικό κομμάτι που κατέστησε την Ειρηνοδρομία με την διαμεσολάβηση του ένα άρτιο αθλητικό γεγονός.

Επίσης θα ήθελα ευχαριστήσω και τους αθλητές, τον Κώστα Γκελαούζο και την Ανθή Κυριακοπούλου για την νεανικότητα τους για τις επιτυχίες και τις αξίες τους οι οποίες ταιριάζουν με το πνεύμα της Ειρηνοδρομίας.

Στο συγκεκριμένο Αγώνα Δρόμου δεν επιδιώκουμε μόνο την άλθηση και την συμμετοχή, θέλουμε ο κόσμος να τρέξει με το σώμα του, την ψυχή του. Αυτές τις αξίες προσπαθούμε να τις μάθουμε περισσότερο στους νέους και κυρίως στα παιδιά.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών έχει συμβάλλει σε αυτό το κομμάτι και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά. Με τον Αντδήμαρχο ποιότητας ζωής το κ. Σπήλιο Διαβολίτση έχουμε επισκεφτεί όλα τα σχολεία που μαζί με την Ολυμπιακή εκεχειρία αναδεικνύοντια οι αξίες του Ολυμπιακού Πνεύματος, οι αξίες του αθλητισμού με παιγνιώδη τρόπο και με σοβαρές συζητήσεις-παρουσιάσεις.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε και ταυτόχρονα να διαφυλάξουμε ότι το κύρος του θεσμού και της διοργάνωσεις δεν θα το εμπλέξουμε στις όποιες μικροπολιτικές ή μικροκομματικές παραμέτρους.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι ο οργανισμός πολιτισμού αθλητισμού και περιβάλλοντος με όλα τα στελέχη και με πολλούς εθελοντές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, όπως επίσης ήθελα να ευχαριστήσω και την ελληνική αστυνομία για την ασφαλή διεξαγωγή του αγωνά.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΑΤΑΗΣ (Αντιπεριφερειάρχης Αττικής):

Τα τελευταία 4 χρόνια η περιφέρεια Αττικής προσπάθησε να στηρίξει μικρές και μεγάλες διοργανώσεις. Η Ειρηνοδρομία για εμάς είναι κάτι ξεχωριστο. ο Δήμος του Αγίου Δημητρίου είναι ένας δημακρατικός δήμος που τιμά την ιστορία του, και για αυτό το λόγο κάνει την Ειρηνοδρομία τα τελευταία 40 χρόνια.

Δίνουμε δρόμο και στα άτομα με κινητικά προβλήματα, και λέμε ναί στο διαφορετικό. Η Ειρηνοδρομία αυτή θα πεί ναί στην αλληλεγύη, και θα πεί όχι στο μαύρο, όχι στο μίσος και ταυτόχρονα θα πεί ναι στον αθλητισμό, ναι στο πολιτισμό.  Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ όλη την διοίκηση του Δήμου του Αγίου Δημητρίου και όσο πιο πολύ μπορούμε να συμβάλουμε θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους.

 

ΣΠΗΛΙΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΗΣ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ):

Θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εγώ, τους δημοσιογράφους από την πρώτη στιγμή της αναβάθμισης της Ειρηνοδρομίας που την στήριξαν και την διέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο και τις έννοιες αλλά και όλα αυτά που υπερασπίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Στην σύνεχια ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Αγίου Δημητρίου κύριος Σπήλιος Διαβολίτσης ευχαρίστησε την πρόεδρο του Συλλόγου Φλόγα κ. Μαρία Τρυφωνίδη για την παρουσία της στην συνέντευξη τύπου ενώ στην πορεία ανέφερε οτι ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων θα παοραχωρηθεί στο σύλλογο Φλόγα. Έπειτα συνεχάρη για όσα έχει προσφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Ελλάδος κ. Βούλα Κοζομπόλη  η οποία απουσίαζε από την εκδήλωση λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Επίσης  αναφέρθηκε στο διοικητικό προσωπικό του Δήμου Αγίου Δημητρίου το οποίο θα εργαστεί πυρετωδώς για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η Ειρηνοδρομία.

Τέλος στο event της 12ής Μαϊου θα τραγουδήσουν αρκετοί  διάσημοι τραγουδιστές όπως οι Πάνος Κατζημίχας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Ζουγανέλης, Μανώλης Φάμελλος, Ορφέας Περίδης, Λάκης Χαλκιάς και Βίκυ Καρατζόγλου.

 

κ. ΚΑΡΔΑΡΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑ):

Είμαι πολύ ευχαριστημένη που βοηθάω, αυτό τον καταπληκτικό δήμο του Αγίου Δημητρίου σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Τους Βοηθάμε  όσο πιο πολύ μπορούμε σαν "ΣΕΓΑΣ "ή σαν αθλητικός σύλλογος "ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ" όχι μόνο εγώ αλλά όλοι από τον πρόεδρο μέχρι όλους τους προπονητές και εγώ βοηθάω ατομικά.

Είναι άνθρωποι που μπορείς να συννενοηθείς μαζί τους, που έχουν καλές προθέσεις και εκτιμούν αυτό που γίνεται σε εθελοντική βάση από πολλούς ανθρώπους.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ (ΗΜΙΜΑΡΑΘΟΝΟΔΡΟΜΟΣ):

Γίνονται πάρα πολύ αγώνες στην Αθήνα, όμως λίγη ξεχωρίζουν. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να στηρίζω αυτούς τους αγώνες. Θα κρατήσω δύο πράγματα, το ένα είναι ότι ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται για την Ειρήνη, και το δεύτερο είναι ότι στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά, εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές, διοργανωτές που θα λάβουν μέρος, και θα προσπάθησω άν δεν έχω υποχρεώσεις να είμαι έκει, έτσι ώστε να στηρίξω τον αγώνα και να τρέξω φυσικά.

 

ΑΝΘΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΩΝ 5ΧΜ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ)

Ευχαριστούμε πολύ που μας καλέσατε, είναι πολύ ευχάριστο που τα αθλητικά δρώμενα αυξάνονται στην χώρα μας. Με την Ειρηνοδρομία ο κόσμος θα γνωρίσει την πόλη του και θα εντάξει το τρέξιμο στην ζωή του.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, και να είμαστε όλοι εκεί στις 12 Μαϊου.

 

Πέρυσι οι συνολικές εγγραφές ξεπέρασαν τα 2.400 άτομα, εκ' των οποίων τα 2.000 ήταν οι συμμετέχοντες και τα άλλα 250 άτομα για να υποστηρίξουν έναν ασφαλή αγώνα.

Αναλυτικά οι εγγεγραμένοι των τελευταίων τριών χρόνων

  2015 2016 2017 2018
10 χμ   170 282 269
5 χμ 423 574 670 680
2,5 χμ 607 1109 950 1427
1 χμ 67 35 42 50
Kid's Athletics 200 150 148 *

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το επίσημο site της Ειρηνοδρομίας  https://www.eirinodromia.gr και να δηλώσουν συμμετοχή. Με την συμμετοχή θα έχουν T-shirt, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αριθμό συμμετοχής, πλήρη υγειονομική κάλυψη, ατομική φωτογράφιση τερματισμού.

 

Αναλυτικά οι αφετηρίες και οι τερματισμοι των 1.000μ, 2,5, 5 και των 10χμ

1.000μ  

Εκκίνηση: Δημαρχείο

Διαδρομή: Αγ. Δημητρίου, Θάλειας, Δημαρχείο

 

2,5 χμ

Εκκίνηση Δημαρχείο

Διαδρομή: Αγ. Δημητρίου, Θάλειας, Παπάγου, Χρ. Σμύρνης, Λεωφ. Αγ. Δημητρίου Δημαρχείο

 

10χλμ και 5χλμ

Εκκίνηση: Δημαρχείο

Διαδρομή: Αγίου Δημητρίου, Θάλειας, Παπάγου, Χρ. Σμύρνης

Λεωφ. Αγ Δημητρίου

(πλ. Άρη Βελουχιώτη)

Άρτης, Βεργίνας, Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Λεω. Αγ. Δημητρίου, Δημαρχείο

* Στο μαραθώνιο των 10χλμ η διαδρομή θα είναι Χ2 φορές.