IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το πρώτο TEDx του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Ε.Κ.Ε.Φ.Ε» Δημόκριτος.
ΑΘΗΝΑ 07.04.19

Στον χάρτη της παγκόσμιας TEDx κοινότητας μπαίνει από φέτος και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πίσω από αυτή την πρωτοβουλία κρύβονται έξι φοιτητές, οι οποίοι αντλώντας έμπνευση από το σπουδαίο παρελθόν του ΕΚΠΑ, το οποίο ιδρύθηκε το 1837, θέλησαν με πολλή ενέργεια, δημιουργικότητα και αφοσίωση, να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξη του πανεπιστημίου.

To πρώτο TEDxNKUA έχει ως θέμα του την γνώση, η οποία προσεγγίζεται μέσα από το αρχαιοελληνικό ρήμα ΟΙΔΑ και μια σειρά από αντιθέσεις που βασίζονται στις έννοιες «ability”, “effort” , “guidance”.

Ο φιλόξενος και υψηλής αισθητικής χώρος της εταιρείας καλλυντικών Apivita στο Κολωνάκι αποτέλεσε, το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαρτίου, το ιδανικό «σκηνικό» για την πραγματοποίηση της συνέντευξης τύπου για το πρώτο TEDxNKUA, που θα γίνει στην Αθήνα, στις 13 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του «Ε.Κ.Ε.Φ.Ε» Δημόκριτος.

To «ταξίδι» για τους παρευρισκόμενους στον κόσμο του TED ξεκίνησε από την αρχή του, από το 1984 όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο TED με στόχο να συζητηθούν ιδέες και πρωτοβουλίες που αφορούν την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και τον Σχεδιασμό (Technology, Entertainment, Design). Στην συνέχεια ήρθε το TEDx, το οποίο είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική διοργάνωση αυτόνομων εκδηλώσεων, η οποία επιτρέπει τη διεύρυνση του πλαισίου “Ideas Worth Spreading” σε τοπικό επίπεδο.Πρόκειται για μια πρωτοβουλία διάδοσης ιδεών απευθυνόμενη σε μεγαλύτερη ποικιλία ανθρώπων, δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα, πανεπιστήμια, κοινωνίες, πλατείες, πόλεις και βιβλιοθήκες να διοργανώσουν τα δικά τους TEDx συνέδρια.

Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίσαμε στο Apivita Εxperience Store ένα πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου μας: να γίνει πραγματικότητα το πρώτο TEDx του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μαζί μας ήταν η ηθοποιός, πολιτιστική διαχειρίστρια, ιδρύτρια της πλατφόρμας συμπεριληπτικού χορού, Kyma Project και ομιλήτρια στο συνέδριο μας Αγγελική Μητροπούλου και ο σκηνοθέτης, Χρήστος Καρασαββίδης της παράστασης “4 Κοριτσάκια”, που θα έχουμε την τιμή να πάρουμε μια γεύση στο TEDxNKUA,. Από τους πολύτιμους συνεργάτες μας το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι από τον «Δημόκριτο», την Hyperion Robotics,  την Quick3Dparts, την Aegli, την One Beauty, τις Yperoxes Gynaikes, την ISIC, την Politico, την OdetoSocks και το Koumbaki.

Σημαντική για εμάς είναι και η υποστήριξη από τα μέσα ενημέρωσης, καθώς μας βοηθούν να “διαδώσουμε” το όραμά μας. Στην συνέντευξη τύπου βρέθηκαν δημοσιογράφοι από τις ιστοσελίδες collegelink.gr, lighters.gr, neopolis.gr, protagon.gr, artandlife.gr, skingurus, καθώς και από το ραδιοφωνικό σταθμό IONION FM. Δεν μπορούσαν να λείπουν, οι influencers Χριστίνα Μαλάκη, Έφη Ανέστη, Φίλια Μητρομάρα και Μυρτώ Αντωνοπούλου.

Μέσα από την συνέντευξη τύπου ήταν η ευκαιρία μας να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας στηρίζουν από την αρχή στο νέο αυτό ταξίδι και να τους αποκαλύψουμε  τι να αναμένουν για τις 13 Απριλίου.

Το catering της συνέντευξης τύπου επιμελήθηκε η Cremona.