IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραβατικότητα αλά καρτ στον δήμο Πηνειού! Οι παραβατικοί "δεν δικαιούνται δια να ομιλούν"...
IONION FM 05.03.18

Θα ήθελα τώρα να αναφερθώ σε ένα δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή το βράδυ στο δήμο Πηνειού, προκειμένου να αντιμετωπίσει την παραβατικότητα, όπως ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες του. Ας πάρουμε λίγη γεύση από με ένα μικρό  απόσπασμα από την εισήγηση του δημάρχου για το σοβαρό αυτό θέμα: (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Πρωτίστως θέλω να εξάρω την αξιοπρεπέστατη, αλλά και ουσιαστική παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας κ. Παπασωτηρίου και του Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Γαστούνης κ. Γκουτζουρή. Ήταν σαν το γάλα μες τις μύγες!

Ειλικρινά δεν ξέρω πώς ένα δημοτικό συμβούλιο, που έγινε υπό την παρουσία πλήθους κόσμου (ήταν τόσοι που δεν χωρούσαν καν στην αίθουσα), θα έδινε λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει πάρει από χρόνια ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν είναι τωρινό. Τα ρεπορτάζ του σταθμού κατά τα προηγούμενα χρόνια βοούσαν ότι θα έρθει κάποια στιγμή, που το θέμα δεν θα μαζεύεται. Τίποτα, Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Είναι χρόνια τώρα που η Γαστούνη έχει γίνει Ζεφύρι. Αυτό το ξέρουν ακόμη και οι γάτες του δήμου!! Τάχατες ποια η ανάγκη αιφνιδίως να κληθεί ο κόσμος; Για να κάνει τι; Να πάρει αποφάσεις ο κόσμος; Ο κόσμος έχει ψηφίσει τους άρχοντές του για να δίνουν τις λύσεις. Έχει δώσει το okay στον δήμαρχο με μεγάλη πλειοψηφία εδώ και χρόνια, για να δώσει λύσεις στα προβλήματα, ένα από τα οποία είναι και αυτό. Η λύση ενός μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου, με τέτοια μάλιστα χρονική καθυστέρηση σε σχέση με το πρόβλημα, δεν σας αθωώνει κύριοι, όπως νομίζετε. Οι ευθύνες σας υπάρχουν, είναι καταγεγραμμένες και κανένα Δημοτικό Συμβούλιο ή ετέρα παρουσία εκεί μέσα, δεν τις διαγράφει.

Όμως ας το παραβλέψουμε αυτό. Ας υποθέσουμε ότι καλά έπραξε και το έκανε και κάλεσε και τον ανησυχούντα κόσμο. Ίσως υπό την πίεσή τους μάλιστα, να αναγκάστηκε να κάνει αυτό το μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαστε καλοπροαίρετοι και δεν ισχυριζόμαστε ότι το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους. Για να δούμε, είναι έτσι; Όλοι τους, όπως άκουσα στο συμβούλιο, έχουν πέσει θύματα κλοπής. Κι εγώ άλλωστε. Και όχι μόνο μια φορά.

Τώρα, Εκεί κληθήκαμε για να περιγράψουμε πώς μας έκλεψαν; Πόσο είναι τρομοκρατημένα τα παιδιά του κόσμου μέχρι να μπούνε μέσα στα σπίτια τους, όπως άκουσα από τις γεμάτες αγωνία μανάδες; Να περιγράψουμε τι; Τις άπειρες περιπτώσεις που μπορεί να οδηγήσουν στην κακιά την ώρα; Ωραία να το κάνουμε κι αυτό. Μα μήπως αφήνατε να μιλήσει κάποιον όταν βλέπατε ότι έμπαινε στην ουσία του θέματος; Μιας κυρίας –κυρία Γεωργία νομίζω- της αφαιρέσατε τον λόγο γιατί ήθελε να κάνει μια πρόταση (μίλησα μαζί της και μου είπε θα τα πει στο ραδιόφωνο, μου έδωσε μάλιστα και το τηλέφωνό της. Σήμερα όταν της τηλεφώνησαν για το θέμα που είχαμε προσυμφωνήσει, είπε άστο καλύτερα, δεν πειράζει. Μάλλον τυχαίο θα είναι…., μια άλλη κυρία με σημαδεμένο πρόσωπο – το θύμα των παραβατικών, που ήταν να την λυπόσουν έτσι που της είχαν κάνει τα μούτρα– προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί και έγινε σύρραξη μέσα στην αίθουσα. Τα έχουμε μαγνητοσκοπήσει όλα. (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μα… με αυτήν την αφορμή έγινε το ΔΣ. Με αφορμή τα γεγονότα στην Λαϊκή αγορά. Και αυτή ήταν το θύμα. Όπως ακούσαμε στο ηχητικό, προσπάθησε να επέμβει ο σύζυγός της για να την υποστηρίξει και τον αποβάλλατε από την αίθουσα. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε; Βάσει ποιου νόμου; Μπορείτε να μας τον κοινοποιήσετε να τον μάθουμε κι εμείς;

Τον λόγο, τον αφαιρέσατε και από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πέτρο Κλάδη με την δικαιολογία ότι θα μιλήσει μετά. (ΗΧΗΤΙΚΟ) Μετά όμως του λέγατε πως δεν μπορεί να μιλήσει γιατί τελείωσε η συνεδρίαση!!!! (ΗΧΗΤΙΚΟ)   Πού γίνονται όλα αυτά; Ποιοι είστε εσείς που φιμώνετε ακόμη και εκλεγμένους; Και αυτό το έχουμε βιντεοσκοπήσει και θα ανεβάσουμε το βίντεο να το δει κι ο κόσμος. Είστε εσείς οι ίδιοι παραβατικοί, κύριοι.

Και τέλος πάντων, όταν βάζουμε θέμα την παραβατικότητα γενικώς, θα πρέπει να ασχοληθούμε στα σοβαρά με αυτήν, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Εσείς που θέλετε να βάλετε (κατά δήλωσή σας βέβαια), τάξη στην παραβατικότητα, δεν θα έπρεπε και εσείς οι ίδιοι να μην ήσασταν παραβατικοί; Μα μόλις προ δυο μηνών ήμουν μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο για τα σκουπίδια στις Θίνες, όπου σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι με βαρύτατα πρόστιμα και φυλακίσεις για το θέμα αυτό. Εκεί, ο δήμος Πηνειού ήταν ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ!!!! Μάρτυρας υπεράσπισης βαρύτατων παραβατικών πράξεων!!! Εσείς λοιπόν θα λύσετε το πρόβλημα της παραβατικότητας στον δήμο; Ποιας παραβατικότητας; Αυτής αλά καρτ; Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε καν, που έλεγε και ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας, αγαπητοί μου κύριοι.

Και αν η σύγχρονη δημοκρατία έτσι όπως κατάντησε, τα επιτρέπει αυτά, επιτρέπει την χάβρα μέσα στα δημοτικά συμβούλια, την τρομοκρατία των πολιτών που έρχονται για να διαμαρτυρηθούν ή να εκφράσουν την αγωνία τους, επιτρέπει την ύπαρξη κάθε λογής κλακαδόρων και προσυμφωνημένων καταστάσεων, αυτό σημαίνει ότι όποια νίκη και να καταγάγετε εντός έδρας (γιατί εκεί κατάντησαν τα δημαρχεία, σαν ποδοσφαιρικές έδρες ομοιάζουν), σε τίποτα δεν θα σας ωφελήσει στην πράξη και στην τελική αναμέτρηση με τα προβλήματα του λαού. Θα καταρρεύσετε υπό το βάρος των προβλημάτων, όπως κατέρρευσε και η χώρα. «Μηδέν εις το πηλίκιον» που έλεγε και το Γιωργάκι, κύριοι. Καλημέρα σας!