IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Το αεικίνητο της Ανάπτυξης: Τους δανείσαμε χρήματα για να μας πάρουν τα αεροδρόμια!!!
ΑΘΗΝΑ 13.04.17

Σκανδαλώδη χαρακτηρίζει την παραχώρηση 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων στην Γερμανική Fraport, η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή. Όπως αναφέρει στο IONION FM, η γερμανική κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει και το Γερμανικό Δημόσιο, δανείστηκε από ελληνικές τράπεζες 1,2 δις ευρώ για να πληρώσει την παραχώρηση των αεροδρομίων. Χρήματα που ανήκουν στον ελληνικό λαό, ο οποίος ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες, δόθηκαν στην γερμανική κοινοπραξία για να «αγοράσει» τα ελληνικά αεροδρόμια. «Όχι μόνο δεν έδωσαν χρήματα στο κρατικό ταμείο, αντιθέτως τους δανείσαμε κιόλας για να πάρουν τα αεροδρόμια, ενώ οι ανακαινίσεις γίνονται από πόρους του ΕΣΠΑ ή του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα, παραχωρούμε λιμάνια και αεροδρόμια στους ξένους τις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας. Παράλληλα είμαστε υποχρεωμένοι να τους προμηθεύσουμε με αστυνομικούς, πυροσβέστες και προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ακόμα και σε περίπτωση πολέμου θα πρέπει να τους πληρώσουμε για να μας δώσουν άδεια χρήσης στα ελληνικά αεροδρόμια. Υπάρχει κίνδυνος να καταλήξουν σε χέρια Τούρκων, καθώς η  Fraport είναι εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Δεν πρόκειται για επένδυση πρόκειται για κλοπή και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», ανέφερε η κ. Μακρή. Παρότι είχε καταθέσει σχετική ερώτηση από το 2013 επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, μαζί με τον τότε βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο, δεν έχει λάβει καμία απάντηση για την παρουσίαση στοιχείων που τεκμηριώνουν την ωφέλεια για τον ελληνικό λαό.  «Ούτε στις αποικίες δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, να εκχωρούνται λιμάνια, αεροδρόμια χωρίς πόλεμο. Στην Ελλάδα εκχώρησαν όλα τα δίκτυα υποδομών και τηλεπικοινωνιών σε ξένες δυνάμεις.», ανέφερε η κ. Μακρή και σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει καταδίκη από τους πολίτες σε όσους οδηγούν την χώρα στην κατοχή από ξένες δυνάμεις.

Αναλυτικά σχετικό δελτίο τύπου για την παραχώρηση των αεροδρομίων:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεπουλάει το αεροδρόμιο Χανίων επιπλωμένο με 61 εκ. ευρώ που πλήρωσαν Ευρωπαίοι και Έλληνες φορολογούμενοι.

Στις 31 Μαΐου 2013 οι Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Καπερνάρος, κατέθεσαν την υπ’ αριθμό 1118/11276-31.05.2013 Ερώτηση - ΑΚΕ στην Βουλή (http://bit.ly/2p2qT8g), με την οποία ζητούσαν από την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου στοιχεία για την υπόθεση του Αεροδρομίου ίων.

Μεταξύ άλλων αιτούνταν την υποβολή όλων των επιστημονικών, τεχνικών και οικονομικών μελετών οι οποίες τεκμηριώνουν την ωφέλεια για τον Ελληνικό Λαό, την τοπική και Εθνική οικονομία και γενικότερα για το δημόσιο συμφέρον από την παραχώρηση της λειτουργικής εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Χανίων, ενώ πραγματοποιούνταν μια επένδυση των 61 εκ. ευρώ.

Το σύνολο των πιθανών επενδυτών του έχουν υποβάλει υποψηφιότητα, την εθνικότητα τους και τις εξασφαλίσεις που παρείχαν για την προς ωφελεία του Ελληνικού Κράτους ανάληψη της ανωτέρω αναφερομένης σύμβασης.

Η ερώτηση αυτή διαβιβάστηκε στον Άρειο πάγο και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των βουλευτών για μεθοδεύσεις που αφορούσαν στις τεχνικές και οικονομικές μελέτες, την νομιμότητα κατακύρωσης της επένδυσης και την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέχρι τις 12 Απριλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία παράδοσης των 14 αεροδρομίων στη Fraport ήτοι (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα, Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει την εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Ζητά από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της χώρας όπως απαντήσουν γιατί δεν διεξήγαγαν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κατακύρωσης της επένδυσης στο αεροδρόμιο των Χανίων, της επέκτασης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, στον ίδιο όμιλο που πιθανών να αναλάβει την εκμετάλλευση του για χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα έχει προφανώς απαξιωθεί τεχνικά και λειτουργικά το συγκεκριμένο έργο.

Μιας επένδυσης που πλήρωσαν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι φορολογούμενοι 61 εκ. ευρώ για να εκμεταλλευτεί συγκεκριμένος όμιλος εταιριών και που σήμερα εκποιείται και παραδίδεται αντί πινακίου φακής σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Το Μέτωπο Νίκης καλεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως απαντήσουν πως εξασφαλίζεται η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης που διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ραχήλ Μακρή: «Αντί να εισπράξουν τα 500 εκατ. ΦΠΑ από την γερμανική Hochtief, επιβάλλουν 12 ευρώ τέλη χρήσης αεροδρομίων για κάθε επιβάτη»

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριν γαντζωθεί στην εξουσία κατήγγειλε την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», της οποίας κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief, για μη απόδοση ΦΠΑ που εισέπραττε.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει ΦΠΑ ύψους 500 εκατ. Ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, επικαλούμενη δικαιώματα «συμψηφισμού» και εκμεταλλευόμενη νομικίστικες διαδικασίες και τεχνάσματα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντί να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες φορολογούμενους και στους μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες, που οδηγούνται στην οικονομική αγχόνη χωρίς να έχουν δικαίωμα συμψηφισμού για τα 500εκατ ευρώ, καταθέτει τροπολογία επιβολής τελών στους επιβάτες που χρησιμοποιούν τα ξεπουλημένα αεροδρόμια της χώρας. 

Με τροπολογία που υπογράφουν οι Υπουργοί Τσακαλώτος και Σπίρτζης, οι επιβάτες θα καταβάλουν Τέλη Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων (ΤΕΑΑ) ή αλλιώς, το γνωστό «Σπατόσημο», ύψους 12ευρώ.

Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να ορθώσει το ανάστημα του, να πάψει να τους φοβάται, να αλλάξει αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα και να πάρει πίσω την εξουσία που του ανήκει.

Παρατίθεται η Τροπολογία https://issuu.com/metoponikis/docs/9996468
επιστροφή

 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ